Μαθήματα Εκπαίδευσης και Εξετάσεις χειριστή ταχυπλόου σκάφους

sxolh taxyploon skafon racing school 3

Μαθήματα Εκπαίδευσης και Εξετάσεις για Άδεια Χειριστών Ταχυπλόου Σκάφους

sxolh taxyploon skafon racing school 3Πρωταρχικός στόχος, της σχολής ταχυπλόων σκαφών “Racing School”, είναι να παρέχει μια σωστή, συνεπή και πλήρη εκπαιδευτική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων, καθώς η θάλασσα εκτός από την διασκέδαση και ηρεμία που προσφέρει, εγκυμονεί και αρκετούς κινδύνους.
Με τον τρόπο αυτό, η σχολή “Racing School” εξασφαλίζει, αφ’ ενός να προετοιμάσει τους υποψηφίους-μαθητές για να αποκτήσουν άδεια-δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου σκάφους και

αφ’ ετέρου όταν αποκτήσουν την άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους, να νιώθουν ασφάλεια, οι ίδιοι και οι συνεπιβαίνοντές τους κατά την πλεύση, πώς μέσα από την πλήρη, πρακτική και θεωρητική, εκπαίδευση που τους παρείχε η σχολή “Racing School”, είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, παρουσιαστεί μπροστά τους με προσοχή και σύνεση χωρίς πανικό και άγνοια.
Βάσει της νέας νομοθεσίας, πλέον η εκπαίδευση, περιλαμβάνει υποχρεωτικά δώδεκα (12) μαθήματα, έξι (6) πρακτικά και έξι(6) θεωρητικά.
Τα πρακτικά μαθήματα διδάσκονται με εκπαιδευτικά σκάφη πλήρως εξοπλισμένα, με σύγχρονους κινητήρες και προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας, διασφαλίζοντας έτσι στον εκπαιδευόμενο ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης με εμπλουτισμένη γνώση, εξειδικευμένη κατάρτιση, μέγιστη ασφάλεια, ευκολία καθώς και άνεση στην εκτέλεση των χειρισμών, τόσο κατά την διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά την διάρκεια των εξετάσεων, καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται, με τα ίδια εκπαιδευτικά σκάφη την ημέρα των εξετάσεων στο Λιμεναρχείο.
Τα πρακτικά μαθήματα είναι ατομικά για τον κάθε υποψήφιο, διάρκειας 45 λεπτών το κάθε μάθημα και πραγματοποιούνται στην 4η Μαρίνα Γλυφάδας, Διαδόχου Παύλου 8 (Πλατεία Βεργωτή).
Κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης, στο εκπαιδευτικό σκάφος, επιτρέπεται, μόνο, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος μαθητής.
aithousa theorias sxolh taxyploon skafon racing-school

Τα θεωρητικά μαθήματα, διδάσκονται σε δύο (2) τρίωρα στο Κέντρο Θεωρίας της σχολής “Racing School”, Μιαούλη 7 16345 Ηλιούπολη.
Η «δέσμευση», της ημερομηνίας εξέτασης, του υποψηφίου, γίνεται από την σχολή μας, ηλεκτρονικά και στην συνέχεια υποβάλουμε στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξετάσεων.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ
Η θεωρητική εξέταση
(γραπτή ή προφορική) για άδεια χειριστών ταχυπλόων σκαφών, περιλαμβάνει την εξέταση των υποψηφίων σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών-απαντήσεων και ο αριθμός των ερωτήσεων ανέρχεται σε είκοσι (20). Διενεργείται στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού, 4η Μαρίνα Γλυφάδας και ώρα 08.45 π.μ.
Η δε, πρακτική εξέταση των υποψηφίων διενεργείται, στην συνέχεια και κατόπιν επιτυχίας στις Θεωρητικές Εξετάσεις, με σκάφος της σχολής.
Στην πρακτική εξέταση δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι έχουν περατώσει επιτυχώς τις θεωρητικές εξετάσεις και περιλαμβάνει:
1) Την ασφαλή πρυμνοδέτηση και πλαγιοδέτηση (παραβολή) του ταχυπλόου σκάφους σε μήκος κρηπιδώματος ή άλλου χώρου ίσο με το διπλάσιο του μήκους του σκάφους και
2) Τη διαπίστωση, κατά τη διάρκεια που ο εξεταζόμενος επιβαίνει στο εκπαιδευτικό σκάφος:
α) Αναγνώρισης και χρήσης των σωστικών και πυροσβεστικών του μέσων,
β) Κατασκευής ενός εκ των ναυτικών κόμπων «καντιλίτσα», «ψαλιδιά» ή «σταυρόκομπος» και
γ) Βασικών γνώσεων ανάγνωσης και χρήσης ναυτικού χάρτη.
Ειδικότερα ο εξεταζόμενος καλείται να απαντήσει σωστά σε δύο τουλάχιστον από τις τρεις ερωτήσεις που θα του απευθυνθούν, από τις παρακάτω:
  • Αναγνώριση φάρων και χαρακτηριστικών τους
  • Έννοια και αναγνώριση ισοβαθούς στο χάρτη
  • Μονάδα μέτρησης βαθών στη θάλασσα και αναγνώριση αυτών στο χάρτη
  • Χρησιμότητα διπαράλληλου κανόνα και χρήση αυτού στο χάρτη
  • Χρησιμότητα διαβήτη (κουμπάσου) και χρήση αυτού στο χάρτη
  • Έννοια κλίμακας πλάτους
  • Έννοια κλίμακας μήκους
  • Έννοια γεωγραφικού στίγματος και αναγνώριση αυτού στο χάρτη
  • Χάραξη πορείας στο χάρτη και χρήση πυξίδας
  • Αναγνώριση υφάλων και σκοπέλων στο χάρτη
Οι υποψήφιοι που δεν προσέρχονται προς εξέταση, την καθορισμένη ημερομηνία που έχουν επιλέξει να εξεταστούν, θεωρούνται αποτυχόντες με νέο κόστος επανεξέτασης.
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην σχολή ταχυπλόων σκαφών “Racing School”, ακολουθούν την διαδικασία έναρξης εκπαίδευσης, βάσει του Κανονισμού αρ.50.
 

Σχετικα άρθρα